book a room

Bezoek Turnhout

Op wandelafstand van het hotel liggen zowel een treinstation als meerdere bushaltes. De snelwegen E34 en E19 liggen erg dichtbij. Het BEST WESTERN PLUS Turnhout City Hotel vormt dus de vertrekplaats bij uitstek voor de ontdekking van de Antwerpse Kempen, ook per fiets.

Turnhout: een echte aanrader

Als ‘hoofdstad’ van de Kempen heeft Turnhout heel wat te bieden! De smaakpapillen van de bourgondiërs worden verwend in één van de uitmuntende restaurants en brasserieën. Cultuurfanaten kunnen terecht in het cultuurcentra ‘De Warande’ en in de diverse musea zoals het speelkaartenmuseum, het Taxandriamuseum, enz. Ook het authentieke Begijnhof van Turnhout is een echte aanrader. Natuurliefhebbers komen aan hun trekken in de bosrijke omgeving met vele wandel- en fietspaden.

Turnhout kan u zoveel bieden

  • Leuke bistro’s
  • Gezellige typische Kempense cafeetjes en terrasjes
  • Uniek Belgisch biercafé met allerlei speciale Belgische bieren
  • Van oudsher bekende markt op zondagmorgen bij ’het kasteeltje’
  • De Haven van Turnhout
  • Speelkaartenmuseum
  • Begijnhof

Hoofdstad van de Antwerpse Kempen

Hoofdstad van de Antwerpse Kempen en het arrondissement en gelegen in het centrum van Het Land van Turnhout, waar natuur en cultuur elkaar omhelzen.  Het ‘land’ is een cluster van zes gemeentes (Arendonk, Ravels, Oud-Turnhout, Turnhout, Vosselaar en Beerse) met een onderling samenwerkingsverband. Samen sterk voor een groter en meer uitgewerkt toeristisch aanbod op maat van de bezoeker.

De steden Breda (30km), Tilburg (30km), Antwerpen (40km) of Eindhoven (40km) liggen niet veraf. De abdijen van Postel, Tongerlo, Averbode en Westmalle binnen bereik, de Priorij van Corsendonk, Bobbejaanland, de Kabouterberg in Kasterlee, het Zilvermeer,... Turnhout is ook ideaal als uitvalsbasis voor daguitstappen of een verkenning van de regio. Er is maar één manier om het zelf te ontdekken! U zult genieten van de Kempische gastvrijheid!